Παράνοια
(Paranoia)
Μετάφραση: Νίκος Σπυριδάκης
Ο Άνταμ Κάσιντι είναι είκοσι έξι χρονών και σιχαίνεται τη δουλειά του. Είναι ένας ασήμαντος, χαμηλόβαθμος υπάλληλος που περνά σχεδόν απαρατήρητος στην εταιρεία υψηλής τεχνολογίας όπου δουλεύει. Ώσπου μια μικρή παρασπονδία που κάνει για να ευχαριστήσει ένα φίλο τον φέρνει αντιμέτωπο με την κατηγορία εγκληματικής πράξης. Οι ιθύνοντες της εταιρείας τον βάζουν να διαλέξει: ή θα πάει φυλακή ή θα γίνει κατάσκοπος στον κυριότερο ανταγωνιστή τους, την Τράιον Σίστεμς.

Τον εκπαιδεύουν. Του δίνουν εσωτερική πληροφόρηση. Κι έτσι, στην Τράιον πια, ο Άνταμ γίνεται το μεγάλο αστέρι, εκτοξεύεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κορυφή. Ξεδιπλώνει ταλέντα που δεν υποψιαζόταν ότι διέθετε. Είναι πλούσιος, οδηγεί Πόρσε, ζει σ΄ένα υπέροχο διαμέρισμα, αναφέρεται απευθείας στον γενικό διευθυντή της εταιρείας. Κι έχει το κορίτσι των ονείρων του.

Η ζωή του είναι τέλεια. Αλλά για να την κρατήσει πρέπει να συνεχίσει να προδίδει όσους και όσα την αποτελούν. Και το πρόβλημα είναι πως είναι όλο και πιο απρόθυμος να το κάνει…

Όταν, όμως, επιχειρεί να ξεφύγει από τους ελεγκτές του, διαπιστώνει πως δεν μπορεί πια να κάνει πίσω. Είναι χωμένος μέχρι το λαιμό σ’ ένα παρανοϊκό παιχνίδι του οποίου αγνοεί τους περισσότερους κανόνες.
Και τότε αρχίζει ο πραγματικός εφιάλτης…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,00   > Σελίδες:  608   > ISBN:  960 450 803 2   > Ημερομηνία έκδοσης:  1/1997  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Το πιο απολαυστικό θρίλερ του 2004".
Publishers Weekly

"Πέρυσι ήταν ο Κώδικας Ντα Βίντσι... Φέτος τον τίτλο του πιο συναρπαστικού βιβλίου της χρονιάς διεκδικεί σίγουρα η Παράνοια. Μια καταπληκτική ιστορία... καθηλωτική... κυλά με απίστευτη ορμή..." 
USA Today

"Ταχύτητα αεριωθούμενου... πανούργα, παραπλανητική πλοκή... ένα πυκνό δίχτυ που ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά, με μια ανατροπή που σε αφήνει άφωνο στο τέλος".
The New York Times

"Ίσως θεωρείτε πως έχετε πια διαβάσει αρκετά θρίλερ μυστηρίου. Πάρτε τον Finder και θ' αλλάξετε γνώμη..."
Pittsburgh Post-Gazette

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Ελεύθερη Πτώση
Τιμή: € 16,60   € 14,94
Ξέρω Ποια Είσαι
Τιμή: € 16,60   € 14,94
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 68,30   € 31,00
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 67,80   € 31,00
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 68,30   € 31,00
Ο Ψιθυριστής
Τιμή: € 16,60   € 14,94