Παράξενος Καιρός
(Strange Weather)
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου
Ο συγγραφέας του #1 bestseller των New York Times Ο Πυροσβέστης, Τζο Χιλ, παρουσιάζει τέσσερα καθηλωτικά μικρά μυθιστορήματα –από ιστορίες τρόμου που σου παγώνουν το αίμα μέχρι διεισδυτικές εξερευνήσεις της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Η «Φωτογραφία» διηγείται την ιστορία ενός εφήβου που απειλείται από το Φοίνικα, έναν κακοποιό με τατουάζ σε όλο του το σώμα και μια φωτογραφική μηχανή Polaroid ικανή να κλέβει τις αναμνήσεις των ανθρώπων… 

Στην ιστορία «Απασφαλισμένος», ένας φύλακας ασφαλείας εμπορικού κέντρου σταματάει με κινηματογραφικό τρόπο ένα μακελειό και αναδεικνύεται σε ήρωα του σύγχρονου κινήματος υπέρ της οπλοκατοχής. Κάτω από το αμείλικτο φως της δημοσιότητας, ωστόσο, τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή, οδηγώντας τον στην παραφροσύνη και την απόγνωση… 

Στο «Ψηλά», ένας νεαρός που ετοιμάζεται να βιώσει την εμπειρία του άλματος από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο… καταλήγει ναυαγός σε ένα απίστευτα στερεό σύννεφο, ένα νησί του Πρόσπερο από αναδευόμενους ατμούς που μοιάζει να διαθέτει δικό του νου και βούληση.

Μια αυγουστιάτικη μέρα στο Μπόλντερ του Κολοράντο, ανοίγουν οι ουρανοί και βρέχει καρφιά –αιχμηρά θραύσματα λαμπερών κρυστάλλων που κομματιάζουν κυριολεκτικά όποιον τυχαίνει να μην είναι προφυλαγμένος σε ασφαλές καταφύγιο. Η «Βροχή» εξερευνά αυτό το κλιμακούμενο περιστατικό που θυμίζει εικόνες Αποκάλυψης, καθώς τα σύννεφα των φονικών καρφιών απλώνονται απειλητικά πάνω από τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο. 

> Τιμή Αγοράς:  € 15,93   > Λιανική τιμή:  € 17,70   > Σελίδες:  544   > ISBN:  978 960 620 775 4   > Ημερομηνία έκδοσης:  4/2019  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου
«Ένα πακέτο τεσσάρων ανεξάρτητων αναγνωσμάτων χάους σ' αυτή τη λαμπρή συλλογή αφηγήσεων βραχείας φόρμας… Αξίζει να περιμένετε στην ουρά γι' αυτήν, αν είστε φαν του Χιλ. Και, αν δεν είστε, μ' αυτό το βιβλίο σίγουρα θα γίνετε».
Kirkus Reviews (starred review)

«Σε εποχές όπως η δική μας, όταν οι νυχτερινοί μας εφιάλτες ωχριούν μπροστά στις περιπτώσεις φρίκης και τρόμου του πραγματικού κόσμου, πώς είναι δυνατόν να τις ανταγωνιστεί ένας μυθιστοριογράφος; Ο Τζο Χιλ, συγγραφέας αρκετών bestseller τρόμου, σηκώνει το γάντι και ανταποκρίνεται σ' αυτή την πρόκληση με το βιβλίο του Παράξενος Καιρός».
Washington Post
 
Νοσφεράτου
Τιμή: € 11,50   € 8,05
Ο Πυροσβέστης
Τιμή: € 23,30   € 16,31
Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ-ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
Τιμή: € 41,00   € 25,00


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Ελεύθερη Πτώση
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Ξέρω Ποια Είσαι
Τιμή: € 16,60   € 14,94
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 68,30   € 31,00
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 67,80   € 31,00
ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ-Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ & 3 ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΟ
Τιμή: € 68,30   € 31,00
Ο Ψιθυριστής
Τιμή: € 16,60   € 14,94