Η Ομολογία
(The Confession)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Για κάθε αθώο που μπαίνει στη φυλακή, ένας ένοχος μένει ελεύθερος. Δεν καταλαβαίνει πώς η αστυνομία και οι εισαγγελείς έπιασαν το λάθος άνθρωπο, και σίγουρα δεν τον νοιάζει. Απλώς ευλογεί την τύχη του και συνεχίζει ανενόχλητος τη ζωή του, ενώ κάποιος άλλος πληρώνει για το δικό του έγκλημα.

Ο Τράβις Μπόιετ είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Το 1998, στη μικρή πόλη Σλόουν του Τέξας, απήγαγε, βίασε και στραγγάλισε μια δημοφιλή τσιρλίντερ του σχολείου. Κι ύστερα είδε κατάπληκτος να συλλαμβάνουν αντί γι’ αυτόν τον Ντόντι Ντραμ, έναν τοπικό αστέρα του φούτμπολ, να τον καταδικάζουν και να τον οδηγούν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Εννιά χρόνια έχουν περάσει από τότε. Ο Τράβις βρίσκεται υπό επιτήρηση για κάποιο άλλο έγκλημα στο Κάνσας· ο Ντόντι πρόκειται να εκτελεστεί σε τέσσερις μέρες. Ο Τράβις έχει έναν όγκο στον εγκέφαλο που δε χειρουργείται. Και για πρώτη φορά στην άθλια ζωή του, αποφασίζει να κάνει το σωστό και να ομολογήσει.

Αλλά πώς μπορεί ένας ένοχος να πείσει δικηγόρους, δικαστές και πολιτικούς ότι ετοιμάζονται να εκτελέσουν έναν αθώο;

Η Ομολογία του Τζον Γκρίσαμ απέσπασε το Βραβείο Νομικού Μυθιστορήματος Harper Lee. Το βραβείο απονέμεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα και την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων στη μνήμη της βραβευμένης με Πούλιτζερ Χάρπερ Λη, συγγραφέως του Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

> Τιμή Αγοράς:  € 3,20   > Λιανική τιμή:  € 8,00   > Σελίδες:  464   > ISBN:  978 960 450 016 1   > Ημερομηνία έκδοσης:  9/2011  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
HARPER LEE
«Μια ιστορία από αυτές που δεν αφήνουν τον αναγνώστη να χαλαρώσει ούτε στιγμή».
The Washington Post

«Ο Grisham είναι μάστορας στο ρυθμό... Η αφήγηση τρέχει από την αρχή και επιταχύνει ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζει στο τέλος».
The Los Angeles Times

«Γεμάτο ένταση, νομικά οδοφράγματα και σοκαριστικές αποκαλύψεις».
USA Today
 
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92
Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Οι Θεοί της Ενοχής
Τιμή: € 7,80   € 6,24
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92
Το Μεγάλο Κόλπο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Πέμπτος Μάρτυρας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Οι Δικηγόροι
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ