Με Φόβο και Πάθος
(The Hearing)
Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας

Το τηλέφωνο χτυπάει περασμένα μεσάνυχτα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Σαν Φρανσίσκο: ένας ακόμη τραγικός, τυχαίος φόνος στους δρόμους της πόλης. Ωστόσο, όταν ο υπαστυνόμος Έιμπ Γκλίτσκι μαθαίνει την ταυτότητα του θύματος, νιώθει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Γιατί, αν και δεν το ξέρει κανείς, η νεαρή δικηγόρος Ιλέιν Γουέιτζερ, που τώρα βρίσκεται νεκρή σ’ ένα σκοτεινό σοκάκι, ήταν κόρη του…

Τυφλωμένος από τον πόνο, ο Γκλίτσκι πιέζει υπερβολικά τον μοναδικό ύποπτο, έναν άστεγο ναρκομανή που τον έπιασαν να ψάχνει τις τσέπες της Ιλέιν μ’ ένα όπλο στο χέρι, να ομολογήσει την ενοχή του.

Η φιλόδοξη εισαγγελέας Σάρον Πρατ βλέπει στην υπόθεση μια μοναδική ευκαιρία που θα τη βοηθήσει να επανεκλεγεί στη θέση της. Έτσι, κηρύσσει ανοιχτά τον πόλεμο στον κατηγορούμενο και δεσμεύεται να επιτύχει την καταδίκη του σε θάνατο.

Ο Ντίσμας Χάρντι δεν μπορεί ν’ αφήσει έναν άνθρωπο να πεθάνει, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της Πρατ. Γι΄αυτό αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, μόλο που δεν πιστεύει στην αθωότητά του. Αλλά καθώς παλεύει να εξασφαλίσει στον πελάτη του μια δίκαιη δίκη, αρχίζει να υποπτεύεται ότι πίσω από την υπόθεση Γουέιτζερ κρύβεται κάτι απίστευτα βρόμικο. Κάτι που μπορεί να συγκλονίσει το Σαν Φρανσίσκο και να καταστρέψει μερικούς από τους πιο επιφανείς πολίτες του…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,30   > Σελίδες:  672   > ISBN:  960 450 808 3   > Ημερομηνία έκδοσης:  10/2004  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Ένα νομικό θρίλερ που φέρνει ρίγη στη ραχοκοκαλιά... Ένα καλό, πάρα πολύ καλό βιβλίο".
Larry King, USA Today

"Ένα συναρπαστικό νομικό θρίλερ γεμάτο εκρηκτικούς χαρακτήρες και εκπληκτική ένταση". 
Βooklist

"Ήρωες που σε κερδίζουν, με εχθρούς πραγματικά απειλητικούς".
Los Angeles Times

"Οι αναγνώστες θα απολαύσουν την αυξανόμενη ένταση και τις αναρίθμητες ανατροπές της πλοκής μέχρι την αιφνιδιαστική κατάληξη".
Publishers Weekly

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Οι Θεοί της Ενοχής
Τιμή: € 7,80   € 6,24
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 6,44
Το Μεγάλο Κόλπο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Πέμπτος Μάρτυρας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Οι Δικηγόροι
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ