Ο Τελευταίος Ένορκος
(The Last Juror)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Ο Γουίλι Τρέινορ, ένας εικοσιτριάχρονος νεαρός, έχει παρατήσει τις σπουδές του και εργάζεται σαν μαθητευόμενος ρεπόρτερ σε μια μικρή εβδομαδιαία εφημερίδα, τη Φορντ Κάουντι Τάιμς, στο Κλάντον του Μισισιπή.

Όταν η εφημερίδα χρεοκοπεί, ο Γουίλι, προς μεγάλη έκπληξη όλων, δανείζεται χρήματα και την αγοράζει. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει, όμως, ένα μήνα μετά, πέφτει πάνω σε μια συνταρακτική υπόθεση. Μια νεαρή μητέρα βιάζεται και δολοφονείται από ένα μέλος μιας διαβόητης οικογένειας κακοποιών της περιοχής, τον Ντάνι Πάτζιτ, τον οποίο κατονομάζει πριν πεθάνει.

Ο Γουίλι καλύπτει την ιστορία με εκτεταμένα ρεπορτάζ και όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, και από τη μια μέρα στην άλλη η κυκλοφορία της εφημερίδας του φτάνει στα ύψη.

Η πόλη ολόκληρη έχει ξεσηκωθεί και ζητά το κεφάλι του δολοφόνου επί πίνακι. Η δίκη διεξάγεται σε μια κατάμεστη αίθουσα και ο Ντάνι Πάτζιτ καταδικάζεται σε ισόβια. Αλλά καθώς οδηγείται στη φυλακή, ορκίζεται δημόσια ότι θα εκδικηθεί τους ενόρκους.

Όπως, όμως, θα διαπιστώσει με απογοήτευση ο Γουίλι, στον Μισισιπή τα ισόβια δεν σημαίνουν απαραιτήτως ισόβια. Μετά από εννιά μόνο χρόνια, ο Πάτζιτ είναι και πάλι ελεύθερος. Και τότε σκοτώνεται ο πρώτος ένορκος… Και μετά άλλος ένας…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,30   > Σελίδες:  432   > ISBN:  960 450 821 0   > Ημερομηνία έκδοσης:  5/2005  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«… ένα βιβλίο που επιβεβαιώνει την αφηγηματική δεινότητα και την αίσθηση του τόπου που καθιέρωσαν τον Τζον Γκρίσαμ… Ο Τελευταίος Ένορκος δεν χρειάζεται να στηριχτεί στην τεράστια δημοτικότητα του συγγραφέα· είναι ένα μυθιστόρημα που υπενθυμίζει γιατί είχε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία».
The New York Times

«Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ζεστασιά, σοφία, σασπένς και χιούμορ, από τα καλύτερα που έγραψε ποτέ».
Publishers Weekly

«Ο Τζον Γκρίσαμ δηλώνει συχνά πως πάντα ελπίζει το επόμενο βιβλίο του να είναι το καλύτερό του. Ο Τελευταίος Ένορκος αποδεικνύει ότι οι ελπίδες του δεν είναι μάταιες».
The Boston Globe

«Ένα από τα πιο καλογραμμένα και ατμοσφαιρικά βιβλία του Γκρίσαμ».
USA Today

 
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92
Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Οι Θεοί της Ενοχής
Τιμή: € 7,80   € 6,24
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92
Το Μεγάλο Κόλπο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Πέμπτος Μάρτυρας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Οι Δικηγόροι
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ