Ο 13ος Ένορκος
(The 13th Juror)

Ο Ντίσμας Χάρντι αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Τζένιφερ Γουίτ χωρίς να φαντάζεται πως πρόκειται για την πιο σκληρή και δύσκολη υπόθεση της καριέρας του. Η πελάτισσά του κατηγορείται ότι δολοφόνησε το σύζυγό της και τον οκτάχρονο γιό τους, αλλά και τον πρώτο της σύζυγο, που έχει πεθάνει εννέα χρόνια πριν από υπερβολική δόση φαρμάκου.
Ενώ προετοιμάζει την υπερασπιστική τακτική του, ο Χάρντι μααίνει πως και οι δύο άντρες την κακοποιούσαν συστηματικά. Όμως η Τζένιφερ αρνείται να βασιστεί η υπεράσπισή της σε οποιοδήποτε ελαφρυντικό που θα προϋποθέτει την ενοχή της. Είναι αθώα, υποστηρίζει με πάθος.

Έτσι ο Χάρντι αναγκάζεται να αναζητήσει μια άλλη εκδοχή της αλήθειας για να πείσει τους ενόρκους. Αλλά όσο προχωρεί η δίκη, αυτή η από τη φύση της περίπλοκη αλήθεια αρχίζει να διαφοροποιείται, να μεταστρέφεται, πότε να διαγράφεται ολοκάθαρα και πότε η εικόνα της να θολώνει, ενώ το ρολόι για τη μοίρα της Τζένιφερ χτυπάει αμείλικτα.

Ώσπου δεν απομένει παρά μόνο ένας άνθρωπος που ίσως να μπορεί να πειστεί για την αθωότητά της: ο λεγόμενος "13ος ένορκος", η πρόεδρος του δικαστηρίου...


> Τιμή Αγοράς:  € 4,70   > Σελίδες:  736   > ISBN:  960 450 541 6   > Ημερομηνία έκδοσης:  1/1997  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου
"O Lescroart αποδεικνύει ξανά ότι κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους συγγραφείς δικαστικών θρίλερ... Η σφιχτοδεμένη πλοκή του και οι απολαυστικές σκηνές δικαστηρίου θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη..."
Publishers Weekly


"Ένας προικισμένος συγγραφέας... στο νέο του βιβλίο αφηγείται μια συναρπαστική υπόθεση με εκρηκτική κορύφωση".
Kirkus Reviews
 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Οι Θεοί της Ενοχής
Τιμή: € 7,80   € 6,24
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 6,44
Το Μεγάλο Κόλπο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Πέμπτος Μάρτυρας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Οι Δικηγόροι
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ