Ο Δήμαρχος της Λέξινγκτον Αβενιου
(The Mayor of Lexington Avenue)
Μετάφραση: Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου

Μεγάλωναν μαζί στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης και στήριζαν πάντα ο ένας τον άλλο. Bαθιά μέσα του, όμως, ο Μάικι γνώριζε ότι ο Τζόνι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Γι’ αυτό και τον αποκαλούσε «ο Δήμαρχος της Λέξινγκτον Άβενιου».

Οι δυο φίλοι ήταν αχώριστοι –μέχρι εκείνη τη μοιραία νύχτα που τους έστειλε σε διαφορετικούς δρόμους. Τώρα, χρόνια αργότερα, ο Τζόνι είναι μεγαλοδικηγόρος στο Μαϊάμι. Αλλά η επιτυχία δεν του δίνει πια ικανοποίηση και οι τύψεις για κείνη τη νύχτα τον κυνηγούν ακόμη. Ώσπου βρίσκει τη μία και μοναδική ευκαιρία του για λύτρωση: Ο γιος του παλιού του φίλου έχει καταδικαστεί για ένα φόνο που δεν διέπραξε. Ο Τζόνι αποφασίζει να παλέψει για το νεαρό –και μέσα απ’ αυτόν για τον Μάικι. Να ανακαλύψει τον τρόπο που τον παγίδευσαν και να ανατρέψει την καταδίκη του.

Αλλά ο αγώνας θα είναι δύσκολος και σκληρός. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να έρθει στο φως η αλήθεια. Και ο Τζόνι δεν έχει να αντιπαλέψει μόνο την αδιαφορία, τη διαφθορά και τη συγκάλυψη, αλλά και το χρόνο: ο Ρούντι σε λίγες βδομάδες πρόκειται να εκτελεστεί...


> Τιμή Αγοράς:  € 7,80   > Σελίδες:  480   > ISBN:  978 960 450 928 7   > Ημερομηνία έκδοσης:  6/2008  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Θαρραλέο... συγκλονιστικό... γεμάτο αυτοπεποίθηση... ανεβάζει τους σφυγμούς. Ο Sheehan, δικηγόρος ο ίδιος, γράφει με μοναδική σαφήνεια όταν αποκαλύπτει τα κόλπα του σιναφιού του στις γεμάτες δέος σκηνές μέσα στο δικαστήριο, αλλά η φωνή του έχει επίσης κάτι ποιητικό...»
The New York Times Book Review

«Ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ... Συναρπαστικό».
Chicago Tribune

«Όχι απλώς ένα εξαιρετικό νομικό θρίλερ, αλλά μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την ενοχή, την προσωπική λύτρωση και τη φιλία. Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, ένα λογοτεχνικό επίτευγμα».
Booklist

«Έχει όλα τα συστατικά του μυθιστορήματος που διαβάζεται μονορούφι... συν ένα ακόμη ατού: εύστοχο σχολιασμό των αδυναμιών ενός συστήματος που αποδέχεται τη θανατική ποινή».
St. Petersburg Times

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Βουνό
Τιμή: € 7,70   € 6,93
Οι Θεοί της Ενοχής
Τιμή: € 7,80   € 6,24
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92
Το Μεγάλο Κόλπο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Πέμπτος Μάρτυρας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Οι Δικηγόροι
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ