3001 - Η Τελική Οδύσσεια
(3001 : The Final Odyssey)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Το 3001 η ανθρωπότητα καταφέρνει ακόμα να επιβιώνει, πάντα όμως υπό το κράτος του φόβου για τους τρεις μαύρους μονόλιθους που κυριαρχούν στο ηλιακό σύστημα.
Και τότε ανατέλλει μια μοναδική ελπίδα. Στις παγωμένες παρυφές του Γαλαξία ανακαλύπτεται το σώμα του Φρανκ Πουλ, που είχε χαθεί πριν από χίλια χρόνια, όταν ενώ ταξίδευαν προς τον Δία ο υπερ-υπολογιστής HAL προκάλεσε το θάνατό του.

Οι επιστήμονες τον επαναφέρουν στη ζωή και τον προετοιμάζουν για να συνεχίσει το ταξίδι που διακόπηκε τότε με τραγικό τρόπο. Η αποστολή του είναι να λύσει το τρομακτικό μυστήριο της ύπαρξης των μονολίθων. Για να το πετύχει, όμως, θα πρέπει πρώτα ν’ ανακαλύψει σε τι έχουν μετατραπεί ο συνεργάτης του, Μπόουμαν, και ο HAL, όταν εγκλωβίστηκαν μέσα στο μονόλιθο…

Με την Τελική Οδύσσεια, ο Άρθουρ Κλαρκ οδηγεί τη σημαντικότερη και πιο επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας στο υπέροχο και απρόβλεπτο τέλος της. Κάνοντας ένα άλμα χιλίων χρόνων στο μέλλον, αποκαλύπτει μια αλήθεια που μόνο τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Ένα επικό αριστούργημα και ένας άθλος της φαντασίας που όμως βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, το 3001 είναι μια ιστορία που μόνο ο Κλαρκ θα μπορούσε να επινοήσει..


> Τιμή Αγοράς:  € 10,27   > Σελίδες:  320   > ISBN:  960 620 444 8   > Ημερομηνία έκδοσης:  0/  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"To 3001: Η Τελική Οδύσσεια δεν είναι μόνο μια συναρπαστική περιπέτεια. Είναι επίσης ένα βιβλίο σοφίας, μεστό σε νοήματα, προκλητικό και αποκαλυπτικό".
New Scientist

"...Ένας αληθινός προφήτης".
Times Literary Supplement

"Από τη στιγμή που το άρχισα, δεν μπορούσα να το σταματήσω. Eίναι ένα αριστούργημα που δίνει επιτέλους απάντηση στα ερωτήματα που κέντρισαν τη φαντασία μιας ολόκληρης γενιάς".
Buzz Aldrin

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

The Walking Dead: H Πτώση του Κυβερνήτη - Μέρος Δεύτερο
Τιμή: € 15,50   € 13,95
Μετά
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Θήραμα
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Αγνωστη Απειλή
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Αιχμάλωτοι του Χρόνου - 2η Έκδοση
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Σφαίρα
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ