Επιχείρηση Προμηθέας
(The Prometheus Deception)
Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας
Για χρόνια, ο Νικ Μπράισον ήταν ο νούμερο ένα πράκτορας της άκρως απόρρητης, διεθνούς εμβέλειας μυστικής υπηρεσίας που ήταν γνωστή στην κοινότητα των κατασκόπων –και μόνο– ως το Διευθυντήριο. Καθοδηγούμενη από κάποιους ανθρώπους με θέσεις–κλειδιά στην αμερικανική κυβέρνηση, αυτή η οργάνωση των εκλεκτών έκανε ό,τι κανείς άλλος δεν μπορούσε και δρούσε εκεί που κανείς άλλος δεν τολμούσε να πάει. Πάντα αθέατη, κρυμμένη μέσα στην ανωνυμία της.

Όμως μια μέρα, μια από τις αποστολές του Νικ πήγε στραβά. Η «βιτρίνα» του τινάχτηκε στον αέρα κι ο ίδιος παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Τότε τα αφεντικά του του έδωσαν δύο επιλογές: να αποσυρθεί ή να τον «αποσύρουν».

Προτίμησε να φύγει μόνος του, με την ικανοποίηση ότι είχε υπηρετήσει καλά την πατρίδα του. Ώσπου μετά από πέντε ήρεμα χρόνια, ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα δούλευε για το Κρεμλίνο…

Εξοργισμένος με την ίδια του τη βλακεία, ο Νικ είναι τώρα αποφασισμένος να βρει την αλήθεια και να ξεσκεπάσει όλη την επιχείρηση. Αλλά καθώς χώνεται όλο και βαθύτερα στο ζοφερό υπόκοσμο της κατασκοπίας, της τρομοκρατίας και του εγκλήματος, αρχίζει να διαβλέπει ότι συμβαίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Ψέματα κρυμμένα μέσα σε ψέματα, εχθροί που αλλάζουν καθημερινά, κι ένας κόσμος τρόμου που διευθύνεται από μια συνωμοσία με ένα και μόνο στόχο: τον έλεγχο ενός αγαθού πιο πολύτιμου κι από τη στρατιωτική ισχύ, την πληροφόρηση.


> Τιμή Αγοράς:  € 7,30   > Σελίδες:  640   > ISBN:  960 450 715 Χ   > Ημερομηνία έκδοσης:  2/2002  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"O Ludlum κρύβει περισσότερες εκπλήξεις στα βιβλία του απ' ό,τι δέκα συγγραφείς θρίλερ μαζί".
The New York Times 

Επιχείρηση Προμηθέας είναι το πιο πολυμήχανο έργο του μέχρι σήμερα... ο Ludlum υπερβαίνει τα όρια του είδους".
New Yorker

Ludlum βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τους ομότεχνούς του στο στήσιμο αλλεπάλληλων ανατροπών της πλοκής,  καθηλώνοντας εντελώς τον αναγνώστη".
Chicago Tribune

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η Μικρή Τυμπανίστρια
Τιμή: € 17,70   € 15,93
Η Κληρονομιά των Κατασκόπων
Τιμή: € 15,50   € 13,95
Ένας Στύλος Φωτιάς
Τιμή: € 24,40   € 21,96
Ο Νο 1 Καταζητούμενος - 2η έκδοση
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Μια Ευαίσθητη Αλήθεια
Τιμή: € 15,50   € 12,40
Ένας Προδότης στα Μέτρα μας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ