Απόλυτοι Φίλοι
(Absolute Friends)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

 Βερολίνο 1969. Ένας φοιτητής από την Αγγλία, ο Τεντ Μάντι, γνωρίζεται μέσα στη φωτιά μιας διαδήλωσης μ’ έναν νεαρό Γερμανό διανοούμενο, τον Σάσα. Ανάμεσά τους γεννιέται μια βαθιά, απόλυτη φιλία. Ένας δεσμός που θ’ αποδειχτεί πιο ισχυρός από την απόσταση, την απουσία και τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ιστορίας.

Γιατί όταν ο Τεντ και ο Σάσα ξαναβρίσκονται λίγα χρόνια αργότερα, ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, σε δυο κόσμους που τους χωρίζει το Τείχος. Φαινομενικά είναι εχθροί. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα δίδυμο κατασκόπων που παίζουν τέλεια το διπλό παιχνίδι τους, χάρη στη μεταξύ τους αφοσίωση κι εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η φιλία τους ραγίζει, καθώς δείχνει να μην έχει θέση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Περνούν χρόνια χωρίς να συναντηθούν. Ώσπου, μετά το δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ, ο Σάσα κάνει ξανά την εμφάνισή του.  Κι ο Τεντ δεν μπορεί ν’ αρνηθεί στον παλιό του φίλο αυτή την τελευταία παρτίδα…

Αλλά πόσο μετράνε δυο παλαίμαχοι πράκτορες σ’ έναν κόσμο που βυθίζεται όλο και περισσότερο στο ψέμα και στην παράνοια, κάνοντας τις προδοσίες του χθες να μοιάζουν με ασήμαντα παραπτώματα και τα πιστεύω μιας ζωής με γραφικές, ξεθωριασμένες μπροσούρες;


> Τιμή Αγοράς:  € 7,00   > Σελίδες:  512   > ISBN:  960 450 806 7   > Ημερομηνία έκδοσης:  10/2004  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

 "Οι Απόλυτοι Φίλοι γεννήθηκαν από το θυμό, την αγανάκτηση και την εντεινόμενη απελπισία για τον τρόπο που εξελίσσεται η διεθνής κατάσταση".
John Le Carre 

«Αρκεί να διαβάσεις την πρώτη σελίδα για να καταλάβεις πως βρίσκεσαι για άλλη μια φορά στα επιδέξια χέρια ενός πολύ μεγάλου αφηγητή».
P.D. James, Mail on Sunday

"Πιο επίκαιρο από ποτέ... Με την ίδια διαυγή ματιά για τα ανθρώπινα κίνητρα και τις αδυναμίες που χαρακτηρίζει τα καλύτερα έργα του, αυτό το βιβλίο αποτελεί μια πικρή προειδοποίηση παρά την απέραντη απόλαυση που προσφέρει η ανάγνωσή του. Κανένας αναγνώστης, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές του πεποιθήσεις, δεν θα μείνει ασυγκίνητος από το πάθος και την εμβρίθειά του".
Publishers Weekly

"Ένα βιβλίο-δυναμίτης. Εξαιρετικός Le Carre. Χαρακτήρες σχεδιασμένοι με ευαισθησία και υποβλητικές περιγραφές. Αστείο, λυπητερό, παθιασμένο και θυμωμένο, με όλα τα οικεία θέματα του συγγραφέα παρόντα: φιλία, αφοσίωση, προδοσία και τα καταστροφικά αποτελέσματα της βεβαιότητας των πεποιθήσεων και της ακρότητας, όλα εξαιρετικά συνυφασμένα με τα ιστορικά γεγονότα τριάντα πέντε χρόνων".
The Times

 
Το Τραγούδι της Ιεραποστολής
Τιμή: € 17,50
Μια Ευαίσθητη Αλήθεια
Τιμή: € 15,50   € 12,40
Η Σήραγγα των Περιστεριών, Ιστορίες από τη ζωή μου
Τιμή: € 17,70   € 15,93


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η Μικρή Τυμπανίστρια
Τιμή: € 17,70   € 15,93
Η Κληρονομιά των Κατασκόπων
Τιμή: € 15,50   € 13,95
Ένας Στύλος Φωτιάς
Τιμή: € 24,40   € 21,96
Ο Νο 1 Καταζητούμενος - 2η έκδοση
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Μια Ευαίσθητη Αλήθεια
Τιμή: € 15,50   € 12,40
Ένας Προδότης στα Μέτρα μας
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ