Περί Συγγραφής
(On Writing)
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

<Αν δεν έχετε χρόνο για διάβασμα, τότε δεν έχετε ούτε χρόνο ούτε και εργαλεία για να γράψετε>.

Το 1999, ο Στίβεν Κινγκ άρχισε να γράφει ένα βιβλίο για την τέχνη του –και τη ζωή του. Στα μέσα εκείνου του χρόνου, ένα ατύχημα που πήρε ευρύτατη δημοσιότητα διεθνώς παραλίγο να βάλει τέλος και στα δύο. Και στους κρίσιμους μήνες που ακολούθησαν, ο σύνδεσμος ανάμεσα στο γράψιμο και τη ζωή έγινε πιο σημαντικός από ποτέ.

Σπάνια ένα βιβλίο για τη συγγραφή είναι τόσο σαφές, τόσο χρήσιμο και τόσο αποκαλυπτικό. Το Περί Συγγραφής αρχίζει με μια συναρπαστική εξιστόρηση της παιδικής ηλικίας του Κινγκ και της ασυνήθιστα πρώιμης επικέντρωσής του στο γράψιμο ιστοριών. Μια σειρά από γλαφυρές αναμνήσεις από την εφηβεία, το κολέγιο και τα δύσκολα χρόνια που οδήγησαν στο πρώτο του μυθιστόρημα, το Κάρι, θα δώσουν στους αναγνώστες την ευκαιρία να δουν τη διαμόρφωση ενός συγγραφέα από μια καινούρια, και συχνά πολύ αστεία, οπτική γωνία. Στη συνέχεια ο Κινγκ καταπιάνεται με τα βασικά εργαλεία της δουλειάς του –το πώς εξελίσσονται και πολλαπλασιάζονται με τη χρήση, και πώς πρέπει κανείς να μπορεί να τα αξιοποιεί ανά πάσα στιγμή. Και ξεναγεί τον αναγνώστη σε διάφορα καίρια σημεία της ζωής και της τέχνης του συγγραφέα, προσφέροντας πρακτικές και διαφωτιστικές συμβουλές για όλα, από την πλοκή και την εξέλιξη των χαρακτήρων ως τις συνήθειες του επαγγέλματος και τις απορρίψεις των εκδοτών.

Τέλος, το Περί Συγγραφής κορυφώνεται με μια βαθιά συγκινητική αφήγηση του Κινγκ για το πώς η καταλυτική ανάγκη του να γράψει τον ώθησε να αναρρώσει και να πάρει πάλι πίσω τη ζωή του.

Θαυμάσια δομημένο, άμεσο και φιλικό, αυτό το <χρονικό> της τέχνης ενός από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς συγγραφείς του καιρού μας  θα εμπνεύσει –και θα ψυχαγωγήσει– όποιον το διαβάσει.


> Τιμή Αγοράς:  € 16,00   > Σελίδες:  304   > ISBN:  960 620 484 7   > Ημερομηνία έκδοσης:  3/2006  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Γενναιόδωρος, σαφής και παθιασμένος… Χαρακτηριστικός Κινγκ: φιλικός, διορατικός και πανέξυπνος, με κεφάτη αθυροστομία, κάποιες φορές μ’ ένα χιούμορ εφηβικό και κάποιες χωρίς ανοχή για τους ανόητους, αλλά πάντα με ειλικρινή αγάπη για τη γλώσσα και το γράψιμο».
Kirkus Reviews

«Συστήνεται σε όποιον θα ’θελε να γράψει και σε κάθε ένα που αγαπά το διάβασμα».
Library Journal

«Το καλύτερο βιβλίο περί συγγραφής που γράφτηκε ποτέ!»
The Plain Dealer

«Μια συναρπαστική ματιά στην εξέλιξη και τη λύτρωση ενός από τους πιο σκληρά εργαζόμενους σύγχρονους μυθιστοριογράφους».
USA Today

«Αυτοβιογραφία και νουθεσία, πηγή έμπνευσης και καθοδήγηση μαζί. Ένας απολαυστικός συνδυασμός».
The Washington Post Book
World

 
Ο Μαύρος Πύργος ΙΙ, Το Κάλεσμα των Τριών - 8η Έκδοση
Τιμή: € 16,00   € 14,40
Ο Μαύρος Πύργος ΙΙΙ, Οι Ρημαγμένοι Τόποι - 6η Έκδοση
Τιμή: € 16,00   € 12,80
Ο Μαύρος Πύργος IV, Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα - 6η Έκδοση
Τιμή: € 20,00   € 16,00


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η Μυστική Ιστορία του Κόσμου - 3η Έκδοση
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
A Hard Day's Write - Οι Ιστορίες Πίσω από τα Τραγούδια των Beatles
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Το Αλφαβητάρι του Ελληνικού Κινηματογράφου
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ