Γυναίκες Τρελαμένες 1 - 4η Έκδοση
(Mujeres Alteradas)
Μετάφραση: Έλενα Ζαχαροπούλου

Οι Γυναίκες Τρελαμένες γεννήθηκαν στο αργεντίνικο περιοδικό Para Ti από το πενάκι της Μαϊτένα –ένα πενάκι που «σπάει κόκαλα» κατά τον μπαμπά της πασίγνωστης Μαφάλντα, τον Quino.

Γεννημένη το 1962 στο Μπουένος Άιρες, η Μαϊτένα Μπουρουνταρένα δούλεψε για αρκετά χρόνια ως εικονογράφος και σκιτσογράφος σε πολλούς εκδοτικούς οίκους, περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες. Το 1993 απέκτησε τη δική της σελίδα στο Para Ti και εκεί άρχισε να δημοσιεύει το στριπ Γυναίκες Τρελαμένες (Mujeres Alteradas), τα εκρηκτικά στιγμιότυπα από την παρανοϊκή καθημερινότητα των γυναικών που θα την έκαναν σύντομα γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο…

Με οξεία παρατηρητικότητα, ανελέητο, ανατρεπτικό χιούμορ αλλά και τρυφερότητα, η Μαϊτένα προσεγγίζει τη γυναικεία ψυχοσύνθεση απ’ όλες της τις πλευρές, σκιαγραφώντας τη με τον πιο εύστοχο τρόπο μέσα από χαρακτηριστικές, οικείες σε όλους σκηνές.

Οι «τρελαμένες» γυναίκες της είναι ίδιες παντού και θα μπορούσαν να ζουν οπουδήποτε. Και γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που κέρδισαν φανατικούς αναγνώστες –και των δύο φύλων!– σε είκοσι χώρες του κόσμου.

Οι ηρωίδες της Μαϊτένα δημοσιεύονται σήμερα σε πάμπολλες εφημερίδες και περιοδικά της Λατινικής Αμερικής και σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως η ισπανική El Pais, η γαλλική Le Figaro και η ιταλική La Stampa, καθώς και στο ισπανικό και μεξικανικό Marie Claire.

Οι καλύτερες στιγμές του στριπ συγκεντρώθηκαν σε πέντε άλμπουμ , που έχουν κυκλοφορήσει σε όλη τη Νότια Αμερική, στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, ξεπερνώντας μέχρι στιγμής το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Δύο από αυτά τα άλμπουμ κυκλοφορούν τώρα, για πρώτη φορά στα ελληνικά, από τις εκδόσεις BELL.


> Τιμή Αγοράς:  € 4,40   > Λιανική τιμή:  € 11,00   > Σελίδες:  96   > ISBN:  978 960 620 471 5   > Ημερομηνία έκδοσης:  6/2009  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Ξεκαρδιστικές, ανατρεπτικές, συνιστώνται ανεπιφύλακτα....»
Que Leer

«Πιο καυστικές και σαρκαστικές από το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς… αποκαλύπτουν την περίπλοκη κατάσταση των γυναικών με ειρωνεία και οξυδέρκεια».
El Mundo

«Εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ… Τίποτε δεν ξεφεύγει από την κοφτερή της ματιά».
ABC

«Μια δηκτική, σατιρική απεικόνιση των φύλων».
The New York Times

«Αυθόρμητη και άμεση, δεν παριστάνει τον ‘καθρέφτη που αντανακλά την πραγματικότητα’. Αντιθέτως, αρπάζει την πραγματικότητα… και μας τη φέρνει στο κεφάλι. Κι αυτό δεν είναι απλώς αυθεντικό αλλά και εξαιρετικά υγιές…»
Quino

 
Γυναίκες Τρελαμένες 3 - 2η Έκδοση
Τιμή: € 11,00   € 7,15
Γυναίκες Τρελαμένες 4 - 2η Έκδοση
Τιμή: € 11,00   € 7,15


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ - Ο ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ
Τιμή: € 9,90
Απαιχτες 2
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Απαιχτες
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Μαύρος Πύργος - Ο Μακρύς Δρόμος του Γυρισμού
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο Μαύρος Πύργος - Η Γέννηση του Πιστολέρο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Επικίνδυνες Καμπύλες 2
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ