Έκο Παρκ
(Echo Park)
Μετάφραση: Νίκος Σπυριδάκης

Το 1993, η Μαρί Τζέστο εξαφανίστηκε καθώς έβγαινε από ένα σούπερ μάρκετ στο Χόλιγουντ. Την υπόθεση ανέλαβε ο ντετέκτιβ Χάρι Μπος, αλλά η Μαρί δεν βρέθηκε ποτέ, ζωντανή ή νεκρή. Ο Μπος, στη μονάδα Ανοιχτών-Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων τώρα πια, έχει πάντα το φάκελο της Τζέστο πάνω στο γραφείο του.
Και μια μέρα δέχεται από τον Περιφερειακό Εισαγγελέα ένα τηλεφώνημα: Ένας άντρας, κατηγορούμενος για δύο ειδεχθείς δολοφονίες, δέχεται να ομολογήσει και κάποια άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει, αρκεί να αποφύγει τη θανατική ποινή. Ένα από αυτά είναι κι ο φόνος της Μαρί Τζέστο.

Ο Μπος παίρνει εντολή να ανακρίνει ο ίδιος τον υποτιθέμενο δολοφόνο και να βεβαιωθεί ότι δεν ψεύδεται προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση. Έτσι, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μ’ έναν άνθρωπο που αναζητούσε –και μισούσε– επί τόσα χρόνια.
Κι όταν μαθαίνει ότι τότε, το 1993, αυτός και ο συνεργάτης του είχαν παραβλέψει ένα στοιχείο που θα μπορούσε να έχει οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου της Μαρί –και να αποτρέψει όλους τους φόνους που ακολούθησαν–, συγκλονίζεται. Κι ό,τι πίστευε πως έχει πετύχει στα τόσα χρόνια της καριέρας του αρχίζει να καταρρέει...
> Τιμή Αγοράς:  € 6,16   > Λιανική τιμή:  € 7,70   > Σελίδες:  384   > ISBN:  978 960 450 980 5   > Ημερομηνία έκδοσης:  3/2010  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Εξαιρετική γραφή και θαυμάσια πλοκή, όπως συμβαίνει πάντα με τον Κόνελι, που με κάθε μυθιστόρημά του γίνεται όλο και καλύτερος».
Irish Times

«Ο Κόνελι κατάφερε για άλλη μια φορά αυτό που σπάνια συμβαίνει στα μυθιστορήματα μυστηρίου, αλλά και στη μυθιστοριογραφία εν γένει: ένα αψεγάδιαστο έργο τέχνης που ισορροπεί τέλεια τη δράση και το σασπένς με έξυπνους διαλόγους και ολοζώντανους χαρακτήρες. Αυτό που ίσως δεν εκπλήσσει κανέναν (αφού υπήρξε αστυνομικός ρεπόρτερ) είναι ότι ο Κόνελι καταλαβαίνει τοντρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι αστυνομικοί. Εκπληκτικό είναι το πόσο καλά καταλαβαίνει τον τρόπο σκέψης των γυναικών. Αλλά αυτό που σοκάρει, και φοβίζει λιγάκι, είναι το πόσο καλά φαίνεται να καταλαβαίνει το μυαλό των στυγερών δολοφόνων».
The New York Sun

 
Ξεχασμένες Φωνές
Τιμή: € 7,50   € 4,88
Η Πτώση
Τιμή: € 7,50   € 6,00
Το Φλεγόμενο Δωμάτιο
Τιμή: € 7,60   € 6,84


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Το Πέμπτο Επίπεδο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Κυνήγι των Φαντασμάτων
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Τυφλά Ψάρια (Σκοτεινά Νερά #2)
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Αόρατα Πρόσωπα
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Ρ της Ερωμένης
Τιμή: € 13,30   € 11,97