Η Πτώση
(The Drop)
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Ο Χάρι Μπος καλείται να λύσει ένα διπλό αίνιγμα…
Ο Χάρι Μπος βλέπει το τέλος της καριέρας του να πλησιάζει. Μεταθέτοντας όσο μπορεί τη συνταξιοδότησή του, έχει κερδίσει τρία ακόμη χρόνια μέχρι τη μέρα που θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει την Αστυνομία του Λος Aντζελες.
Στο μεταξύ, σκοπεύει να λύσει όσο πιο πολλές υποθέσεις μπορεί –και να που μέσα σ' ένα πρωί του αναθέτουν δύο.

Η πρώτη είναι ένα παλιό ανεξιχνίαστο έγκλημα: το DNA που βρέθηκε σε μια κοπέλα που δολοφονήθηκε το 1989 ταυτοποιείται με αυτό ενός 29χρονου ήδη καταδικασμένου για βιασμό. Αλλά πώς μπορεί ο νεαρός να ενεπλάκη σ' ένα τέτοιο έγκλημα όταν ήταν μόνο οκτώ ετών; Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στο νέο εργαστήριο του Εγκληματολογικού; Αν είναι έτσι, ένα σωρό υποθέσεις που εκδικάζονται αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, καθώς όλα τα στοιχεία από τους ελέγχους DNA αυτού του εργαστηρίου θα μπορούν να αμφισβητηθούν…

Ύστερα, ο Μπος και ο συνεργάτης του καλούνται από τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας να ερευνήσουν ένα θάνατο με έντονο πολιτικό απόηχο. Ο γιος του δημοτικού συμβούλου Έρβιν Έρβινγκ έπεσε –ή τον έριξαν– από ένα παράθυρο του πολυτελούς ξενοδοχείου Σατό Μαρμόν. Ο Έρβινγκ, εχθρός από παλιά του Μπος, απαιτεί τώρα να ανατεθεί ειδικά σΆ αυτόν η έρευνα της υπόθεσης.

Δουλεύοντας πυρετωδώς και τις δύο υποθέσεις, που συνυφαίνονται σαν τη διπλή έλικα του DNA, ο Μπος φτάνει σε δύο ανατριχιαστικές ανακαλύψεις: Ένας σαδιστής δολοφόνος δρα ασύλληπτος στην πόλη εδώ και δύο δεκαετίες. Και υπάρχει μια πολιτική συνωμοσία που έχει τις ρίζες της στο αμαρτωλό παρελθόν της Αστυνομίας του Λος Aντζελες…

> Τιμή Αγοράς:  € 6,00   > Λιανική τιμή:  € 7,50   > Σελίδες:  384   > ISBN:  978 960 507 057 1   > Ημερομηνία έκδοσης:  3/2014  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου
«Όλα τα αξιοσημείωτα προτερήματα του Κόνελι είναι εδώ: η κοφτερή ματιά ως προς τη λεπτομέρεια και την αστυνομική έρευνα, το χρώμα του Λος Aντζελες, η έξυπνη πλοκή, και –το σημαντικότερο– η εντυπωσιακή παρουσία του Χάρι Μπος».
Publishers Weekly


«Ο μαιτρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Κόνελι δίνει στον αγαπημένο του ντετέκτιβ δύο υποθέσεις για να λύσει –και διπλασιάζει την αγωνία».
People

«Στην Πτώση ο Κόνελι μας δείχνει για μία ακόμη φορά για ποιο λόγο είναι ένας από τους καλύτερους εν ζωή συγγραφείς μυστηρίου».
 South Florida Sun-Sentinel
 
Το Φλεγόμενο Δωμάτιο
Τιμή: € 7,60   € 6,84
Το Μαύρο Κουτί
Τιμή: € 7,40   € 6,66
Η Συνάντηση
Τιμή: € 7,70   € 6,93


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Εξημέρωση (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #2)
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Ο Νυχτερινός Διώκτης
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Ένας Θάνατος Δεν Είναι Αρκετός - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91