Χρώματα στο Σκοτάδι
(Color Blind)
Μετάφραση: Μαρία Ρόζα Τραϊκόγλου

Δύο φρικτά διαμελισμένα πτώματα ανακαλύπτονται στη Νέα Υόρκη. Το μόνο συνδετικό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ένας πίνακας που βρίσκεται στον τόπο του κάθε εγκλήματος, αλλόκοτα ζωγραφισμένος, με χρώματα αφύσικα και παράταιρα.

Αδυνατώντας να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα του δολοφόνου, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ζητά τη βοήθεια της Κέιτ Μακίνον, της γυναίκας που κατάφερε να σταματήσει τον αδίστακτο σίριαλ κίλερ Καλλιτέχνη του Θανάτου. Έχοντας, όμως, επιστρέψει στην όμορφη και άνετη ζωή της, η πρώην αστυνομικός και τώρα γνωστή ιστορικός τέχνης και συγγραφέας, δε θέλει να έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Αλλά τα πάντα θα αλλάξουν, και η γαλήνη της θα γίνει συντρίμμια, όταν μ’ αυτή τη νέα σειρά φόνων υφίσταται ένα προσωπικό, ανεπανόρθωτο πλήγμα. Σπρωγμένη από απελπισία και οργή, η Κέιτ ενώνει τις δυνάμεις της με τον παλιό συνεργάτη της, τον ντετέκτιβ Φλόιντ Μπράουν, και την επίλεκτη ομάδα του, στην καταδίωξη του μανιακού δολοφόνου. Το μένος της θα την  παρασύρει σ’ ένα αγωνιώδες κυνηγητό στους επικίνδυνους δρόμους του Μανχάταν, όπου η βία μοιάζει να είναι ο κανόνας. Κι όσο περισσότερο πλησιάζει στα ίχνη του, τόσο πιο βαθιά βουλιάζει σ’ έναν κόσμο όπου η τρέλα, η τέχνη κι ο θάνατος γίνονται ένα. Και όπου, τελικά, τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,40   > Σελίδες:  496   > ISBN:  960 450 826 1   > Ημερομηνία έκδοσης:  5/2005  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Συναρπαστικό… Η ματιά του συγγραφέα-ζωγράφου προσθέτει μια ξεχωριστή ζωηράδα στα χρώματα –και την ατμόσφαιρα– αυτού του αμείλικτου θρίλερ… Ένα απόλυτα ικανοποιητικό μυθιστόρημα".
USA Today

"Έξυπνο, απειλητικό και συναρπαστικό, με καλοδουλεμένη πρόζα κι έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών".
Library Journal

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Εξημέρωση (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #2)
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Ο Νυχτερινός Διώκτης
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Ένας Θάνατος Δεν Είναι Αρκετός - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91