Αιμάτινος Αετός
(Blood Eagle)
Μετάφραση: Μαρία Ρόζα Τραϊκόγλου

Ο Σκοτσέζος Κρεγκ Ράσελ κάνει την εντυπωσιακή είσοδό του στο χώρο του θρίλερ με ένα από τα πιο πολυδιάστατα και συνταρακτικά έργα των τελευταίων ετών. Ο Ράσελ τοποθετεί τη δράση του έργου του στο Αμβούργο.

Εξαιρετικός γνώστης της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας, αξιοποιεί στο έπακρο τις αντιθέσεις της σημερινής Γερμανίας αλλά και το μεσαιωνικό παρελθόν της, δημιουργώντας μια σκοτεινή, γκόθικ ατμόσφαιρα διάχυτης απειλής. Και μας συστήνει τον αστυνομικό διευθυντή Γιαν Φάμπελ, τον διανοούμενο εκπρόσωπο του νόμου που θα πρωταγωνιστήσει και στα επόμενα έργα του και, με τη γοητευτική, σύνθετη προσωπικότητά του, είναι σίγουρο πως θα γράψει τη δική του ιστορία στην αστυνομική λογοτεχνία.

Ένα έργο υψηλής έντασης, με δυνατούς χαρακτήρες και εξαιρετικά δομημένη πλοκή, που προκάλεσε τόση αίσθηση ώστε να εκδοθεί μέσα σε ένα χρόνο σε 17 χώρες του κόσμου.

Περίληψη:

Το μήνυμα στάλθηκε στον κριμινάλχαουπτκομισαρ Φάμπελ με e-mail:

<Παράξενο πράγμα ο χρόνος, δε νομίζεις; Εγώ γράφω κι εσύ διαβάζεις και μοιραζόμαστε την ίδια στιγμή. Κι όμως, ενώ γράφω ετούτα τα λόγια, χερ χάουπτκομισαρ, εσύ κοιμάσαι και το επόμενο θύμα μου ζει ακόμα. Όταν τα διαβάζεις, είναι πια νεκρή. Ο χορός μας συνεχίζεται…>

Η ίδια αποτρόπαια τελετουργική μέθοδος θανάτωσης. Ο ίδιος σαρκαστικός τόνος στα μηνύματα. Όλα υποδεικνύουν τον ίδιο δολοφόνο. Αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις, εκτός από το προκλητικό μήνυμα.

Στο πρώτο του μυθιστόρημα, ο Κρεγκ Ράσελ μας συστήνει ένα νέο διώκτη του εγκλήματος, τον αστυνομικό διευθυντή Γιαν Φάμπελ –μισό Σκοτσέζο, μισό Γερμανό– έναν άνθρωπο καλλιεργημένο, με συνείδηση και φαντασία.

Επίσης, κεντρικό ρόλο στην πλούσια πλοκή της ιστορίας του διαδραματίζει η πόλη του Αμβούργου –μια πόλη σκιών και αντιθέσεων, όπου η παλιά Γερμανία συναντάται συνεχώς με την καινούρια, και οι συμμορίες Ουκρανών και Τούρκων μαφιόζων μάχονται για την πρωτοκαθεδρία.

Στον Αιμάτινο Αετό, ένα από τα πιο πολυδιάστατα και συνταρακτικά θρίλερ των τελευταίων ετών, οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Φάμπελ να λύσει την υπόθεση προτού ανακαλυφθούν περισσότερα θύματα, σταδιακά φέρνουν στο φως τη μία δολοπλοκία μετά την άλλη. Πώς όμως να εντοπίσει ένα δολοφόνο που δεν αφήνει κανένα ίχνος, που τα θύματά του μοιάζουν σκοπίμως τυχαία και τα κίνητρά του φτάνουν πολύ πιο πέρα από την απληστία και τη λαγνεία, ως τα σκοτεινότερα βάθη της ανθρώπινης ψυχής;


> Τιμή Αγοράς:  € 7,70   > Σελίδες:  448   > ISBN:  960 450 851 2   > Ημερομηνία έκδοσης:  2/2006  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«…ένα θρίλερ υψηλής έντασης… εξαιρετικά καλογραμμένο και δομημένο με αδρούς χαρακτήρες, δυνατή πλοκή και μια αίσθηση του τόπου που σε κάνει να νιώθεις ότι περπατάς στους δρόμους του Αμβούργου. Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό…»
SHOTS, The Crime and Mystery Magazine

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Ο Νυχτερινός Διώκτης
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Ένας Θάνατος Δεν Είναι Αρκετός - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Εκτελεστής
Τιμή: € 9,90   € 8,91