Οι Εραστές
(The Lovers)
Μετάφραση: Σαμάνθα Κωνσταντέα

Όταν ο Τσάρλι Πάρκερ ήταν παιδί, ο πατέρας του, αστυνομικός στη Νέα Υόρκη, σκότωσε ένα νεαρό ζευγάρι –ένα αγόρι κι ένα κορίτσι μόλις λίγο μεγαλύτερα από το γιο του. Ύστερα αυτοκτόνησε. Καμιά εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ για τις πράξεις του...

Τώρα ο Πάρκερ, έχοντας χάσει την άδεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ και όντας υπό παρακολούθηση από την αστυνομία, βγάζει τα προς το ζην σ’ ένα μπαρ του Πόρτλαντ και προσπαθεί να μην έχει άλλα μπλεξίματα. Αλλά, κρυφά, ασχολείται με την πιο προσωπική απ’ όλες τις υποθέσεις του μέχρι σήμερα. Μια υπόθεση που τον γυρίζει πίσω στα παιδικά του χρόνια και το θάνατο του πατέρα του, του Γουίλ.

Σκαλίζοντας το παρελθόν, ο Πάρκερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ψέματα που στοιχειώνουν τη ζωή του, με την απώλεια της μητέρας του και την προδοσία του πατέρα του, με μυστικά που έμειναν καλά φυλαγμένα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Και με δυο πλάσματα που γλιστρούν στις σκιές, μια γυναίκα κι έναν άντρα που έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να σβήσουν τον Τσάρλι Πάρκερ από το πρόσωπο της γης...


> Τιμή Αγοράς:  € 4,88   > Λιανική τιμή:  € 7,50   > Σελίδες:  384   > ISBN:  978 960 450 990 4   > Ημερομηνία έκδοσης:  8/2010  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Όπως πάντα, ο Connolly αφηγείται τη μακάβρια ιστορία του με μια πρόζα συχνά υπαινικτική και ποιητική».
Independent

«Εμπνευσμένο δείγμα του νεο-νουάρ... απόλυτα συναρπαστικό, με σφιχτοδεμένη πλοκή... ασυνήθιστα λεπτοδουλεμένη, ευέλικτη και αισθησιακή γραφή».
Irish Times

«Εξαιρετικό, όπως είναι πάντα όλα τα έργα του Connolly».
Independent on Sunday

«Κάποιες στιγμές νομίζεις ότι διαβάζεις ένα έργο καθαρής λογοτεχνίας, αλλά τότε ο Connolly σου θυμίζει ότι είναι επίσης ειδήμονας των βίαιων τεχνικών του θρίλερ. Και στις δύο περιπτώσεις η εμπειρία είναι συνταρακτική».
Daily Express

«Ένα παράξενο, συναρπαστικό μείγμα αυθεντικού γκόθικ τρόμου, χιούμορ και σκληρού αστυνομικού... από τα καλύτερα έργα του. Διαβάζεται ιδανικά με φακό, μέσα σ’ ένα χαλασμένο αυτοκίνητο στο δάσος, ακριβώς εκεί που τελειώνει το μονοπάτι. Με μια καταιγίδα να μαίνεται».
Herald Tribune

«Ο Connolly συνδυάζει για άλλη μια φορά συναρπαστικά μια γρήγορη και δυνατή πλοκή με το υπερφυσικό στοιχείο... Η υπόγεια θλίψη και το σκληρό, καθαρό παιχνίδι του Connolly θα αρέσουν στους φίλους του νουάρ, ενώ η εμπνευσμένη χρήση της υπαινικτικής και συνειρμικής γραφής κάνει το άλλο σύμπαν που παρουσιάζει πιστευτό».
Publishers Weekly

 
Φονικό Είδος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Το Δέντρο του Θανάτου - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 7,92


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Φονικό Είδος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Κυνήγι των Φαντασμάτων
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Δέντρο του Θανάτου - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 7,92
OI EΡΑΣΤΕΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
OI ΕΡΑΣΤΕΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ