Οι Ψιθυριστές
(The Whisperers)
Μετάφραση: Νεκτάριος Καλαϊτζής

Τα σύνορα ανάμεσα στο Μέιν και τον Καναδά είναι διάτρητα. Τα πάντα μπορούν να περάσουν από κει: ναρκωτικά, χρήματα, όπλα, άνθρωποι...

Εκεί έχει στήσει τώρα και τη δική της επιχείρηση λαθρεμπορίου μια ομάδα απογοητευμένων πρώην στρατιωτών. Αλλά το φορτίο που διακινούν είναι πιο παράδοξο και πιο τρομακτικό απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε.

Οποιοσδήποτε εκτός από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ, που γνωρίζει καλά το σκοτάδι που κρύβεται στις καρδιές των ανθρώπων… Έχοντας κληθεί να ερευνήσει μία κατά τα φαινόμενα αυτοκτονία, ο Πάρκερ ανακαλύπτει μια «επιδημία» θανάτων ανάμεσα στους πρώην συμπολεμιστές.

Κάποιος –ή κάτι– εξωθεί αυτούς τους άντρες να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Και για να το εξουδετερώσει, ο Πάρκερ πρέπει να συμμαχήσει μ’ έναν άνθρωπο που τον φοβάται όσο κανέναν άλλον...




> Τιμή Αγοράς:  € 5,14   > Λιανική τιμή:  € 7,90   > Σελίδες:  448   > ISBN:  978 960 507 019 9   > Ημερομηνία έκδοσης:  10/2011  











Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Ένα έξυπνο κράμα αναζήτησης και καταδίωξης».
The Observer

«Είναι τόσο καλός συγγραφέας, σε βαθμό τρομακτικό».
The Times

«Ηρωικό, ανατριχιαστικό, σπαρακτικό, θαρραλέο».
Independent

«Πανέξυπνο, τρομακτικό και αβίαστα συναρπαστικό. Προκαλώ οποιονδήποτε να προσπαθήσει να το αφήσει από τα χέρια του –είναι συγκλονιστικό».
Daily Mail

«Ο Connolly συνδυάζει επιδέξια το υπερφυσικό με το παραδοσιακό αστυνομικό μυθιστόρημα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Και στο πρόσωπο του Ηρώδη δημιούργησε μάλλον τον πιο ανατριχιαστικό κακό από τους ήρωές του μέχρι τώρα».
Sun

«Ένα από τα πιο σκοτεινά και τρομακτικά μυθιστορήματα του Connolly, ακόμη περισσότερο επειδή τα υπερφυσικά στοιχεία προκύπτουν οργανικά μέσα από τις ρεαλιστικές λεπτομέρειες».
Guardian

«Ένα πρωτοποριακό νεο-νουάρ... τρομερά συναρπαστικό, σφιχτοδεμένο, με μια ασυνήθιστα γλαφυρή, εύστροφη, εντυπωσιακή γραφή».
Irish Times

«Άλλο ένα μεστό, σκοτεινό, σαρδόνια αστείο, εξαιρετικό θρίλερ από τον Connolly».
Financial Times

«Αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου. Το καλύτερό του ως τώρα... Ένα μυθιστόρημα που το απολαμβάνεις σε όλα τα επίπεδα γιατί ο Connolly γράφει σαν άγγελος...  Η πρόζα του είναι τόσο καλή, γεμάτη ακριβείς λεπτές αποχρώσεις, και με λίγες σύντομες φράσεις καταφέρνει να περιγράφει κάτι τόσο τρομακτικό που κυριολεκτικά κάνει τις τρίχες στον αυχένα σου να σηκωθούν όρθιες».
Irish Independent

«Ο Connolly επιδεικνύει πραγματικό χάρισμα στο να συνδυάζει τα είδη του αστυνομικού και του τρόμου, φτιάχνοντας μια λογική αλυσίδα στοιχείων και συμπερασμάτων για την πλοκή, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια γνήσια ατμόσφαιρα υπερφυσικού τρόμου που μας θυμίζει ότι το μυστήριο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια πεζή ιστορία εγκλήματος και ανθρώπινης δικαιοσύνης».
Publishers’ Weekly

«Ελάχιστοι συγγραφείς μπορούν πραγματικά να υφαίνουν ένα συναρπαστικό κείμενο δίνοντας την εντύπωση ότι αυτό γίνεται αβίαστα· να εκφράζουν ένα εκπληκτικό φάσμα συναισθημάτων, οικοδομώντας πιστευτές –αν αυτός είναι ο σκοπός τους– καταστάσεις και περίπλοκους χαρακτήρες στο χαρτί. Ο Connolly είναι ένας από τους λίγους που διαπρέπουν σ’ αυτό τον τομέα. Οι ευφυείς και πιστευτοί χαρακτήρες του είναι πλασμένοι με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο, που ποτέ δεν αμφισβητείς την πραγματικότητά τους, κι ας είναι όλοι μόνο ένας ψίθυρος από τους εφιάλτες σου… Ένα μοναδικό κράμα μυστηρίου, σασπένς και υπερφυσικού δημιουργεί ένα δελεαστικό και τρομακτικό κοκτέιλ, όπως μόνο ο Connolly το μπορεί».
Suspense Magazine

«Ο Connolly στις καλύτερες στιγμές του. Ο συνδυασμός κοινωνικού σχολίου, διεθνούς ίντριγκας και μυθικού κακού που μοιάζει απόλυτα πραγματικό θα σας μαγέψει... Αυτό το βιβλίο θα σας παρασύρει με την ορμή του. Θα σας απομυζήσει και θα σας καταγοητεύσει ταυτόχρονα. Θα πλέετε πάνω στις λέξεις, κάποιες προτάσεις θα νιώσετε την ανάγκη να τις ξαναδιαβάσετε για την ομορφιά τους, άλλες για την ωμή φρίκη τους… Ο Connolly πετυχαίνει το τέλειο πάντρεμα ανάμεσα στη χρήση των λέξεων και στην αφήγηση της ιστορίας. Οι Ψιθυριστές θα κάνουν πάταγο».
Crime Spree Magazine

«Οι Ψιθυριστές είναι ένα από τα καλύτερα έργα του ως τώρα».
Globe and Mail

 
Φονικό Είδος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Δέντρο του Θανάτου - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 7,92


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Το Ποτάμι της Φωτιάς
Τιμή: € 13,30   € 11,97
Οι Κούφιοι Ανθρωποι - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Μαύρος 'Αγγελος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91