Αμαγκάνσετ
(Amagansett)
Μετάφραση: Μαρία Ρόζα Τραϊκόγλου

Ο Κόνραντ Λαμπάρντ είναι ένας μετανάστης Βάσκος ψαράς, που ρίχνει τα δίχτυα του στα ύπουλα νερά του Ατλαντικού. Ένας εργάτης της θάλασσας, σε μια περιοχή του Λονγκ Άιλαντ που ο πληθυσμός της χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: εκείνους που κατοικούν σ’ αυτή την απομονωμένη λωρίδα γης όλο το χρόνο, και τους εύπορους και ισχυρούς που την κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι.

Όμως στη μεταπολεμική Αμερική το τοπίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι όπως θ’ αλλάξουν και οι ζωές κάποιων στην κοινότητα του Αμαγκάνσετ, όταν τα δίχτυα του Κόνραντ θα ανασύρουν το σώμα μιας όμορφης κοπέλας, με φύκια πλεγμένα στα μαλλιά της…     

  Το Αμαγκάνσετ είναι ένα μυθιστόρημα τόσο συναρπαστικό και επιβλητικό σαν το τοπίο της θάλασσας και του ουρανού που έχει για φόντο. Με μια αφήγηση γεμάτη ομορφιά και δύναμη, υφαίνει αριστοτεχνικά μια αισθαντική ιστορία αγάπης μαζί με το μυστήριο ενός βίαιου θανάτου, την ολοζώντανη απεικόνιση ενός τόπου και μιας εποχής, και χαρακτήρες σμιλεμένους από τις επικές δυνάμεις της φύσης, των κοινωνικών τάξεων, του πολέμου και της μνήμης.


> Τιμή Αγοράς:  € 6,70   > Σελίδες:  480   > ISBN:  960 450 810 5   > Ημερομηνία έκδοσης:  1/1997  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Γραμμένο με όλη τη ευφυϊα, το λυρισμό και την παραστατική ανάπτυξη των χαρακτήρων που θα αναζητούσε κανείς στη λογοτεχνία αξιώσεων... εξαίσια γραφή... παρασύρει τον αναγνώστη μαλακά αλλά επίμονα, σαν ένα δυνατό θαλάσσιο ρεύμα".
Los Angeles Times

"Ένα δυνατό μυθιστόρημα, συμπαγές σαν γρανίτης, χωρίς ίχνος από τα συνηθισμένα κλισέ...". 
Kirkus Reviews

"Έξυπνο, πολυσύνθετο... διεισδυτικό και πλούσιο σε λεπτομέρειες της εποχής, είναι ένα εξαιρετικό συγγραφικό ντεμπούτο".
Publishers Weekly

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Το Ποτάμι της Φωτιάς
Τιμή: € 13,30   € 11,97
Οι Κούφιοι Ανθρωποι - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Μαύρος 'Αγγελος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91