Λήθη
(Oblivion)
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ένα Τέλειο Έγκλημα, Ο Καθηγητής και Τα Πιο Τρελά τους Όνειρα, από τους καλύτερους συγγραφείς μυστηρίου της εποχής μας, υπογράφει ένα νέο θρίλερ που η κριτική χαρακτήρισε σύσσωμη «αριστουργηματικό» (Boston Globe) και «έξω από τα συνηθισμένα» (L.A. Times).

Ένας ντετέκτιβ χάνει τη μνήμη του λίγο πριν λύσει μια σημαντική υπόθεση. Χαμένος στους λαβύρινθους της λήθης, προσπαθεί τώρα να ξαναβρεί το κομμένο νήμα της έρευνάς του και της ίδιας του της ζωής. Ένα εξαιρετικό έργο αγωνίας, που θυμίζει Χίτσκοκ στις καλύτερες στιγμές του και η πλοκή του «είναι τόσο περίτεχνη που κάνει το μυαλό του αναγνώστη να δουλεύει τόσο εντατικά όσο και αυτό του ήρωά του» (The New York Times).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Τι καθορίζει την ταυτότητα ενός ανθρώπου; Τα ρούχα που φοράει; Ο τρόπος που του φέρονται οι άλλοι; Οι μνήμες και οι εμπειρίες που έχει συσσωρεύσει; Όταν ο Νικ Πετρόφ ξυπνά σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου, τα ρούχα του είναι δύο νούμερα μεγαλύτερα.

Όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν θύμα. Και δεν θυμάται καν πώς βρέθηκε εκεί…Ο Νικ είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ, που έχει κερδίσει τη φήμη του κυρίως από υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών. Και πριν λίγα χρόνια έγινε το πρόσωπο της ημέρας, συλλαμβάνοντας τον στυγερό δολοφόνο επτά γυναικών, Τζέραλντ Ρίζονερ. Όταν μια άγνωστη τον πλησιάζει και τον κετεύει να βρει την κόρη της, διαισθάνεται ότι κάτι του κρύβει αλλά δεν ξέρει γιατί…

Τρεις μέρες αργότερα, ενώ έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία που χρειάζεται για να κλείσει την υπόθεση, τα πάντα χάνονται στη λήθη…

Ο Νικ ξυπνάει στο νοσοκομείο χωρίς να θυμάται τίποτε απ’ όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο βδομάδες. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, βρίσκει μια φωτογραφία με πρόσωπα που δεν αναγνωρίζει. Στο γραφείο του υπάρχει μια κάρτα με ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, που και ο αποστολέας και ο παραλήπτης του είναι άγνωστοι.

Και στο λογαριασμό του μια κατάθεση 450 δολαρίων από μια γυναίκα που δεν την ξέρει…Αναζητώντας απαντήσεις χωρίς να γνωρίζει καν τα ερωτήματα, ο Πετρόφ ανιχνεύει ό,τι πιο άπιαστο έχει κυνηγήσει ποτέ:τον ίδιο του τον εαυτό.

Δυσάρεστες αλήθειες αναδύονται από τη βασανιστική έρευνα, αλήθειες που τον υποχρεώνουν να αναθεωρήσει τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης Ρίζονερ. Κι όσο προχωράει, τόσο περισσότερο αρχίζει να φοβάται τον άνθρωπο που αντικρίζει στον καθρέφτη…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,20   > Σελίδες:  400   > ISBN:  960 450 859 8   > Ημερομηνία έκδοσης:  4/2006  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Θαυμάσιο… κλασικό σασπένς αλλά και εντελώς πρωτότυπο. Παίρνει άριστα».
Entertainment Weekly

«Θα σας μείνει αξέχαστο… Λιτό και συχνά ποιητικό αφηγηματικό στυλ… από έναν μαιτρ του σασπένς».
The New Yorker

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Το Ποτάμι της Φωτιάς
Τιμή: € 13,30   € 11,97
Οι Κούφιοι Ανθρωποι - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Σταχτόνερο
Τιμή: € 12,20   € 10,98
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Μαύρος 'Αγγελος - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Στο Λευκό Δρόμο - Β΄ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 9,90   € 8,91