Ξεχασμένες Φωνές
(The Closers)
Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας

<Μια πόλη που ξεχνάει τα δολοφονημένα της θύματα είναι μια πόλη χαμένη. Εμείς εδώ δεν ξεχνάμε>. Αυτό λέει στον Χάρι Μπος ο νέος του προϊστάμενος, όταν επιστρέφει ξανά στην Αστυνομία του Λος Άντζελες μετά από τρία χρόνια. Έχοντας δείξει στο παρελθόν ξεχωριστή ικανότητα στη διαλεύκανση άλυτων εγκλημάτων, ο Μπος τοποθετείται στην πρόσφατα αναδιοργανωμένη Μονάδα Ανοιχτών – Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων.

Η πρώτη υπόθεση που αναλαμβάνει είναι η δολοφονία μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας  της Ρεμπέκα Βερλόρεν, που το 1988 είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της και δυο μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή. Ο θάνατός της είχε καταστρέψει τουλάχιστον άλλες δύο ζωές κι όπου κι αν στρέφεται ο Χάρι συναντά ανεπούλωτα τραύματα, οδύνη και άσβεστη οργή.
Από την εξέταση DNA στο όπλο του εγκλήματος προκύπτει ταύτιση στοιχείων με έναν ύποπτο, όμως υπάρχουν πολλά που δεν δένουν στην υπόθεση. Η έρευνα που είχε γίνει αρχικά, φαίνεται να είχε αφήσει απέξω κάποιες σημαντικές κατευθύνσεις.

Κι ο Χάρι δεν αργεί να θυμηθεί γιατί είχε αποφασίσει να φύγει από την Αστυνομία. Είναι όλα εκεί, ίδια κι απαράλλαχτα: οι μικροπολιτικές επιδιώξεις, τα υπηρεσιακά συμφέροντα, η διαφθορά και η συγκάλυψη. Όμως εκείνος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέρμα με κάθε κόστος. Να βρει την αλήθεια. Και να κάνει όλες τις ξεχασμένες φωνές ν’ ακουστούν.


> Τιμή Αγοράς:  € 4,88   > Λιανική τιμή:  € 7,50   > Σελίδες:  416   > ISBN:  978 960 450 954 6   > Ημερομηνία έκδοσης:  4/2009  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Στον κόσμο του Κόνελι και του Μπος, αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας, η γραφή και η διαδικασία, και για άλλη μια φορά ο συγγραφέας αποδεικνύεται αριστοτέχνης σε όλα… Ο Κόνελι πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλον στο να γίνει ο Ντοστογιέφσκι της αστυνομικής λογοτεχνίας του σήμερα κι αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα έργα του, με μεγάλες πιθανότητες όχι μόνο για πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις αλλά και για κορυφαία εκδοτική επιτυχία».
Publishers Weekly

«…η συναρπαστική του αφήγηση κάνει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες σαγηνευτικές».
Library Journal

«Είναι όλα όσα θα περίμενε ένας αναγνώστης από ένα εμπνευσμένο και καλοφτιαγμένο αστυνομικό μυθιστόρημα. … Όλα αυτά τα πραγματοποιεί με τόση επιδεξιότητα που η πρόζα του ζωντανεύει μέσα από τη σελίδα και γίνεται κάτι χειροπιαστό. Ό,τι έχει κάνει τόσο καλά στα προηγούμενα βιβλία του, εδώ το κάνει ακόμα καλύτερα».
The Denver Post

 
Η Πτώση
Τιμή: € 7,50   € 6,00
Το Φλεγόμενο Δωμάτιο
Τιμή: € 7,60   € 6,84
Το Μαύρο Κουτί
Τιμή: € 7,40   € 6,66


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η 'Ανοδος του Εχθρού
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τιμή: € 71,60   € 45,00
Τοξικά Μάτια
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91