Η Τελευταία Αποστολή
(The Kill Artist)
Μετάφραση: Χριστίνα Σπυριδάκη
Ο Γκαμπριέλ Αλόν είχε μια απλή αλλά βάρβαρη δουλειά: καταδίωκε και εξόντωνε τους εχθρούς του Ισραήλ. Όταν, όμως, η γυναίκα του και ο γιος του έπεσαν
θύματα του κινδύνου που παραμόνευε σε κάθε του βήμα, αποσύρθηκε κι αφοσιώθηκε στη συντήρηση έργων τέχνης –ένα επάγγελμα που ως τότε του χρησίμευε απλώς σαν βιτρίνα.

Τώρα ο Αρί Σαμρόν, επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, τον χρειάζεται για μια τελευταία φορά. Ο Γκαμπριέλ δεν έχει το περιθώριο ν` αρνηθεί την αποστολή που του αναθέτει: Είναι ο μόνος που μπορεί να εξουδετερώσει τον Ταρίκ, έναν φανατικό εξτρεμιστή που απειλεί με τη δράση του να τινάξει στον αέρα την τελευταία ελπίδα για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
Κι επιπλέον, έχει μαζί του έναν ανοιχτό λογαριασμό από το παρελθόν...

Έτσι ξεκινά ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό σε τρεις ηπείρους, με κίνητρα τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά. Οι δύο αντίπαλοι συγκρούονται με τρόπαια τη ζωή και το θάνατο, παρασύροντας στην αναμέτρησή τους κι άλλους ανθρώπους, όπως την πανέμορφη Γαλλο-εβραία Ζακλίν και τον έμπορο έργων τέχνης Τζούλιαν Ίσεργουντ.
Μα ο ανελέητος αγώνας τους δεν είναι παρά μία παράμετρος σ` ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται κάπου πολύ ψηλά –ένα παιχνίδι πολιτικής ίντριγκας, εύθραυστων ισορροπιών και προσωπικής φιλοδοξίας...


> Τιμή Αγοράς:  € 6,80   > Σελίδες:  480   > ISBN:  960 450 753 2   > Ημερομηνία έκδοσης:  1/1997  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Ένα εξαιρετικό -και πραγματικά συναρπαστικό- θρίλερ".
The Washington Post

"Mια καταπληκτική, σύνθετη ιστορία διεθνούς τρομοκρατίας και ίντριγκας. Ακαταμάχητη πλοκή που κρατά τους αναγνώστες σε αγωνία μέχρι το συνταρακτικό τέλος".
Publishers Weekly

"Η περιγραφή των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μοιάζει να βγήκε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων".
Kirkus Reviews


 

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Εξημέρωση (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #2)
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ένας Έντιμος 'Ανθρωπος
Τιμή: € 16,60   € 14,94
Η 'Ανοδος του Εχθρού
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Ο Χειμώνας του Κόσμου
Τιμή: € 22,20   € 17,76
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τιμή: € 71,60   € 45,00