Ο Μεσάζοντας
(The Broker)
Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη

Ο Τζον Γκρίσαμ είναι διεθνώς γνωστός ως ο συγγραφέας μερικών από τα πιο πολυακουσμένα δικαστικά θρίλερ της εποχής μας, που αποτέλεσαν τη βάση εξίσου μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, όπως η Φίρμα, ο Πελάτης, το Κωδικό Όνομα Πελεκάνος και οι πρόσφατοι Ενόρκοι με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τζιν Χάκμαν.

Στο νέο του μυθιστόρημα, ωστόσο, ο ήρωάς του, αν και μεγαλοδικηγόρος, θα κινηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τις αίθουσες των δικαστηρίων: από τα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον στο κελί μιας ομοσπονδιακής φυλακής κι από κει σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του κόσμου, την Μπολόνια. Και δεν θα πρέπει να αγωνιστεί για τη ζωή κάποιου πελάτη του. Αλλά να τρέξει, όσο πιο γρήγορα μπορεί, για να σώσει τη δική του…

Γοητευμένος ο ίδιος από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Γκρίσαμ «παίρνει άριστα για την εξαιρετική απόδοση του σκηνικού του» (USA Today), ενώ ταυτόχρονα «αναπαριστά καθηλωτικά του κύκλους των ισχυρών της Ουάσιγκτον και τις θανάσιμες πολιτικές βεντέτες» (People) σε ένα έξοχα δομημένο μυθιστόρημα, που συνδυάζει τις πολλαπλές ανατροπές μιας δυνατής περιπέτειας με την ευφυή ίντριγκα και τον κοσμοπολιτισμό ενός καλού κατασκοπικού έργου.
Μια απολαυστική, γρήγορη και ειρωνική ιστορία για την εξουσία, την προδοσία και την τύχη που βοηθά πάντα τους τολμηρούς…

Περίληψη:

Λίγο πριν αποχαιρετήσει το Οβάλ Γραφείο, σχεδόν την τελευταία στιγμή, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ απονέμει χάρη  στον Τζόελ Μπάκμαν, πρώην μεγαλοδικηγόρο και πανίσχυρο παράγοντα της πολιτικής ζωής της Ουάσιγκτον, που εδώ και έξι χρόνια κρατείται σε μια ομοσπονδιακή φυλακή.

Πολλοί θεωρούν την πράξη του σκανδαλώδη. Κανείς δεν γνωρίζει πως ο Πρόεδρος υπογράφει αυτή τη χάρη κάτω από την αφόρητη πίεση της CIA. Φαίνεται πως ο Μπάκμαν, τις ημέρες της παντοδυναμίας του, είχε αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο το πιο εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο.

Ο Μπάκμαν φυγαδεύεται αθόρυβα από τη χώρα με ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, και εγκαθίσταται στην Ιταλία με καινούριο όνομα και ταυτότητα. Αλλά ενώ αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα του ζωή, η CIA αφήνει να διαρρεύσουν τα στοιχεία του στους Ισραηλινούς, τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους Σαουδάραβες.

Ύστερα, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλα: κάθεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Και βέβαια το ερώτημα δεν είναι αν ο Μπάκμαν θα καταφέρει να επιζήσει –δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αυτό που θέλουν να δουν είναι ποιος θα τον σκοτώσει…


> Τιμή Αγοράς:  € 4,94   > Λιανική τιμή:  € 7,60   > Σελίδες:  400   > ISBN:  960 450 853 9   > Ημερομηνία έκδοσης:  2/2006  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Benissimo… ο Grisham μας ξεναγεί στις παμπάλαιες στοές των δρόμων της Μπολόνια, στις λεωφόρους και τις πλατείες της…  παίρνει άριστα για τη νέα προσέγγιση και την εξαιρετική απόδοση του σκηνικού του».
USA Today

«Μια πρώτης τάξεως ίντριγκα, ένα αναζωογονητικό χρονικό συμφιλίωσης πατέρα-γιού και μια αιχμηρή μίμηση των ιστοριών αγάπης χωρίς ανταπόκριση».
The New York Times Book
Review

«Ο Grisham επιστρέφει με έναν ήρωα τρωτό και ανθρώπινο… ένα γρήγορο, απολαυστικό ανάγνωσμα με βαθύτερες προεκτάσεις».
The Bostοn Globe

«Καλοφτιαγμένο και με τέλειο ρυθμό, αυτό το βιβλίο έχει μόνο ένα ελάττωμα: ότι δεν διαρκεί περισσότερο».
The Philadelphia Inquirer

«Έξυπνο, γρήγορο και απολαυστικό».
Rocky Mountain News

«Ο John Grisham είναι εξαιρετικά καλός σ’ αυτό που κάνει –για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή σ’ αυτή τη χώρα, κανείς δεν το κάνει καλύτερα».
Jonathan Yardley,
The Washington Post

 
Η 'Εφεση
Τιμή: € 7,50   € 4,88
Ο Συνεργάτης
Τιμή: € 7,60   € 6,84
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Σκοτεινό Πέπλο
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Χορεύοντας με τον Εχθρό
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Το Αρπακτικό
Τιμή: € 17,70   € 15,93
Το Πέμπτο Επίπεδο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΚΛΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ - ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ
Τιμή: € 22,10   € 12,00
Φαραώ
Τιμή: € 15,50   € 13,95