Μαύρη Γη, Η Χώρα των Λευκών - 2η έκδοση
(Green City in the Sun)
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Το 1919, η οικογένεια Τρέβερτον ξεκινάει από την Αγγλία με προορισμό τον ανεξερεύνητο παράδεισο της Κένυας. Εκεί, στην πατρίδα της φυλής των Κικούγιου, φιλοδοξούν να χτίσουν ένα καινούριο, καλύτερο μέλλον.

Όμως οι ιθαγενείς τούς υποδέχονται με φόβο και καχυποψία, και ιδίως τη δόκτορα Γκρέις Τρέβερτον. Οι σύγχρονες μέθοδοί της αμφισβητούνται και χλευάζονται από τη γιάτρισσα της φυλής, την Ουατσέρα, της οποίας η επιρροή στους συμπατριώτες της θα αποδειχθεί πολύ σοβαρότερο εμπόδιο απ’ ό,τι υπολογίζουν οι νεοφερμένοι.

Η σύγκρουση των δύο γυναικών γίνεται όλο και πιο έντονη κι όταν ο άντρας της Ουατσέρα πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, εκείνη ορκίζεται να εκδικηθεί την οικογένεια που απειλεί τη φυλή της και τις παραδόσεις της.
Η Γκρέις, που αγωνίζεται σκληρά ενάντια στην άγνοια και τις ασθένειες, βλέπει την αποστολή της να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο από την κατάρα της Ουατσέρα, που προμηνύει βάσανα και συμφορές για τους Τρέβερτον. Μια κατάρα που θα σκιάσει με τραγικό τρόπο και τη ζωή των επόμενων γενεών που θα αναζητούν την ευτυχία και την αγάπη στην αφρικανική γη…


> Τιμή Αγοράς:  € 7,90   > Σελίδες:  736   > ISBN:  978 960 450 330 8   > Ημερομηνία έκδοσης:  8/2007  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Συναρπαστικό».
Publishers Weekly

«Ένα ακαταμάχητα γοητευτικό σκηνικό… με την ευάλωτη ομορφιά του τόπου, τις ειρωνείες και τις αγωνίες των συγκρουόμενων πολιτισμών του».
Chicago Tribune

«Μια διεισδυτική ματιά σ’ ένα κομμάτι ιστορίας».
The Washington Post Book World

«Οι ανατροπές της πλοκής συνεχίζονται μέχρι το τέλος, που θα αφήσει τον αναγνώστη να νιώθει σαν να ταξίδεψε στην Αφρική και να έζησε τις εξεγέρσεις εκείνης της εποχής».
Boston Herald

«Η Wood κάνει την ιστορία της να ζωντανεύει με αυθεντικές λεπτομέρειες και αξέχαστους χαρακτήρες. Αυτή η πλούσια σάγκα μεταφέρει τους αναγνώστες στο γραφικό Ναϊρόμπι των αρχών του αιώνα, την πρωτεύουσα της Κένυας… Ένα αφάνταστα ελκυστικό ιστορικό έπος».
Booklist

«Ένα υπέροχο αφήγημα».
San Francisco Chronicle

 
Κάτω από το Ουράνιο Τόξο
Τιμή: € 8,00   € 7,20


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η 'Ανοδος του Εχθρού
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τιμή: € 71,60   € 45,00
Τοξικά Μάτια
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91