Ο Επίμονος Κηπουρός
(The Constant Gardener)
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Η νεαρή και όμορφη Τέσα Κουέιλ βρίσκεται άγρια δολοφονημένη σε ένα ερημικό σημείο της λίμνης Τουρκάνα, στη Βόρεια Κένυα. Ο συνοδός της, ένας Αφρικανός γιατρός, έχει εξαφανιστεί. Όλοι μοιάζουν να πιστεύουν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους. Όλοι, εκτός από έναν…

Ο άντρας της Τέσα, ο Τζάστιν, διπλωμάτης καριέρας και μανιώδης ερασιτέχνης κηπουρός, που υπηρετεί στη Βρετανική Αρμοστεία του Ναϊρόμπι, ξεκινά μια προσωπική οδύσσεια για να ανακαλύψει τους δολοφόνους της γυναίκας του. Κυνηγώντας την αλήθεια θα ταξιδέψει σε δύο ηπείρους, για να επιστρέψει πάλι στην Αφρική, στα βάθη του Νότιου Σουδάν και, τελικά, πίσω στην Κένυα, εκεί ακριβώς που πέθανε η Τέσα.
Στην πορεία του θα βρει τον τρόμο, τη βία, τη διαφθορά, και μια απάνθρωπη συνωμοσία ασύλληπτων διαστάσεων. Αλλά η μεγαλύτερη αποκάλυψη θα είναι η ίδια η γυναίκα που μαζί της μοιραζόταν τη ζωή του.

Ο Επίμονος Κηπουρός είναι η βαθιά συγκινητική ιστορία ενός άντρα που εξυψώνεται μέσα από την τραγωδία και ταυτόχρονα μια συγκλονιστική καταγγελία της στυγνής εκμετάλλευσης του Τρίτου Κόσμου από τη Δύση. Ένα ατμοσφαιρικό, έξοχα ζυγισμένο έργο –χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα που έγραψε ποτέ ο Le Carré.

> Τιμή Αγοράς:  € 17,00   > Σελίδες:  528   > ISBN:  978 960 620 501 9   > Ημερομηνία έκδοσης:  7/2008  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

«Εξαιρετική λεπτομέρεια, ευαίσθητη ψυχολογία,
οξεία καταδίκη των βιομηχανικών καρτέλ».
Kirkus Reviews

«Η γραφή του Le Carré μοιάζει με πλατύ ποτάμι που άλλοτε κυλάει ήσυχα κι άλλοτε μετατρέπεται ξαφνικά σε ορμητικό καταρράκτη».
The Times

«Αβίαστη γραφή, ατμοσφαιρικό σκηνικό, προκλητικό θέμα κι ένα τέλος λυπητερό και αδυσώπητο όπως εκείνο του Κατάσκοπου που Γύρισε από το Κρύο».
The Orlando Sentinel

«Η πιο σημαντική φωνή του καιρού μας».
Daily Telegraph

 
Το Τραγούδι της Ιεραποστολής
Τιμή: € 17,50
Μια Ευαίσθητη Αλήθεια
Τιμή: € 15,50   € 12,40
Η Σήραγγα των Περιστεριών, Ιστορίες από τη ζωή μου
Τιμή: € 17,70   € 15,93


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Η 'Ανοδος του Εχθρού
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Νεκρή Πόλη
Τιμή: € 9,90   € 8,91
ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Τιμή: € 71,60   € 45,00
Τοξικά Μάτια
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Νυχτερινό Σχολείο
Τιμή: € 9,90   € 8,91
Η Γυναίκα στο Δάσος
Τιμή: € 9,90   € 8,91