Ένα Βαμμένο Σπίτι
(A Painted House)
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου
Οι βουνίσιοι και οι Μεξικάνοι έφτασαν την ίδια μέρα. Ήταν Τετάρτη, αρχές Σεπτεμβρίου του 1952... Το μπαμπάκι έφτανε ως τη μέση του πατέρα μου –εμένα με ξεπερνούσε στο μπόι– και τα βράδια τον ακούγαμε να μουρμουρίζει με τον παππού λόγια που δε λέγονταν συχνά. Φέτος θα 'χαμε «καλή σοδειά».
Ο Λουκ Τσάντλερ μεγαλώνει στα μπαμπακοχώραφα του Αρκάνσας, σ΄ένα σπίτι που δεν έχει ποτέ βαφτεί. Οι Τσάντλερ δεν έχουν δική τους γη, τη νοικιάζουν. Κι όταν φτάνει η συγκομιδή, παίρνουν εποχιακούς εργάτες για να τους βοηθήσουν.

Για έξι βδομάδες οι εργάτες μαζεύουν το μπαμπάκι, παλεύοντας με τη ζέστη, τη βροχή, την κούραση, και κάποιες φορές μεταξύ τους. Κοντά τους ο Λουκ βλέπει κι ακούει πράγματα για τα οποία κανένα μικρό αγόρι δεν θα ήταν προετοιμασμένο. Κι όταν ένας τους μπλέκει σ' ένα φονικό καβγά, αναγκάζεται να κρατήσει μυστικά που απειλούν ν' αλλάξουν για πάντα τη ζωή της οικογένειάς του ..

Εμπευσμένο από τα παιδικά του χρόνια στο Αρκάνσας, το νέο μυθιστόρημα του Grisham είναι μια συγκινητική ιστορία για το πέρασμα από την αθωότητα στην εμπειρία. Ένα μυθιστόρημα όπου η ένταση συναντά το λυρισμό και η δύναμη της πλοκής συναγωνίζεται την άγρια ομορφιά της αμερικανικής γης.


> Τιμή Αγοράς:  € 6,20   > Σελίδες:  448   > ISBN:  960 450 720 6   > Ημερομηνία έκδοσης:  4/2002  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

"Συναρπαστικό... Πλούσιο σε γεγονότα και συγκρούσεις αλλά και γεμάτο λεπτές αποχρώσεις... Χαρακτήρες που κανένας αναγνώστης δεν θα ξεχάσει, γραφή πιο σαφής και δυνατή από ποτέ... ολοζώντανη περιγραφή του χρόνου και του τόπου... ένα κλασικό κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας".
Publishers Weekly

"Ο τεχνίτης του δικαστικού θρίλερ αλλάζει κατεύθυνση με ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης -και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Ένα έργο με γλαφυρές περιγραφές, χιούμορ και συναρπαστικό ρυθμό, αγωνιώδες και απολαυστικό".
Library Journal

 
Η 'Εφεση
Τιμή: € 7,50   € 4,88
Ο Συνεργάτης
Τιμή: € 7,60   € 6,84
Η Κληρονομιά
Τιμή: € 9,90   € 7,92


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ - ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Το Μυστικό Τάγμα
Τιμή: € 14,40   € 12,96
Το Ρ της Ερωμένης
Τιμή: € 13,30   € 11,97
Στο Λυκόφως της Ζωής
Τιμή: € 8,20   € 7,38
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΥΦΙΑ - ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ο ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΣ - ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ ΜΠΑΪΡΟΝ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ