Οι Νόμοι των Πατέρων μας
(The Laws of our Fathers)
Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας

Ο Σκοτ Τάροου, ο συγγραφέας του πολύκροτου μπεστ σέλερ Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου επιστρέφει μ’ ένα νέο, συγκλονιστικό μυθιστόρημα, που χαρακτηρίστηκε το αριστούργημά του.

Ο βοηθός εισαγγελέα, αριστούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, Σκοτ Τάροου, που είδε το πρώτο του βιβλίο να μένει για σαράντα τέσσερις εβδομάδες στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, σημείωσε ανάλογη επιτυχία και με τα επόμενα έργα του, Το Βάρος της Αποδείξεως και Ομολογία Ενοχής.
Ο βασιλιάς του σύγχρονου νομικού μυθιστορήματος, όπως τον χαρακτήρισε το Kirkus Reviews, οφείλει την τεράστια επιτυχία του στη θαυμάσια αφηγηματική τεχνική του αλλά και στη σύνθετη υπόθεση των έργων του και την ικανότητά του να πλάθει άρτιους, ολοζώντανους χαρακτήρες.
Όπως και όλα τα προηγούμενα έργα του, το νέο μυθιστόρημα του Τάροου είναι ένα συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ με εξαίρετη πλοκή, μυστήριο και πολλές εντάσεις, αλλά και μια βαθιά συγκινητική ιστορία, βασισμένη στις κρυφές πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας. Οι ήρωές του είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά, με την προσωπική τους ιστορία, που δεν εξαντλείται μέσα στην αίθουσα ενός δικαστηρίου.

Η δίκη για το φόνο μιας γυναίκας θα συγκεντρώσει κάποιους ανθρώπους που τους συνδέουν στενοί δεσμοί από τα νεανικά τους χρόνια. Από την επαναστατημένη γενιά του ’60 στο σύγχρονο κατεστημένο, κι από τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Βιετνάμ στις ένοπλες συμμορίες των γκέτο, μια ιστορία για το έγκλημα και την τιμωρία· την αγάπη, τη φιλία και τους οικογενειακούς δεσμούς· τις επιλογές του παρελθόντος και τις μεγάλες σκιές που ρίχνουν πάνω στο σήμερα.

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, για το οποίο οι New York Times έγραψαν πως «η Απατηλή Λάμψη της Ματαιοδοξίας συναντά τη Μεγάλη Ανατριχίλα», ενώ η Philadelphia Inquirer το χαρακτήρισε «ίσως το βαθύτερο, το πιο επίκαιρο, πλούσιο και καλογραμμένο μυθιστόρημα της χρονιάς.


> Τιμή Αγοράς:  € 5,86   > Σελίδες:  768   > ISBN:  960 450 617 Χ   > Ημερομηνία έκδοσης:  4/1999  

Κριτικές
 
Βιβλία του ίδιου

 


Βιβλία της ίδιας κατηγορίας

Μετά Βίας
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΚΛΙΦΤΟΝ
Τιμή: € 55,80   € 30,90
Στην Πόλη των Ξένων
Τιμή: € 14,40   € 12,96
Το Ποτάμι της Φωτιάς
Τιμή: € 13,30   € 11,97
ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ
Τιμή: € 14,40   € 12,96
Κορόνα Κερδίζεις
Τιμή: € 17,70   € 15,93