Ίρις Καλβά
Η Ίρις Καλβά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Η συγγραφή την κέρδισε πολύ νωρίς. Στα δεκατέσσερά της έγραψε το πρώτο της σενάριο, μια νεανική περιπέτεια φαντασίας με κοινωνικές προεκτάσεις. Στα είκοσι είχε την πρώτη της εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, όπου, εκτός από το σενάριο, την παρουσίαζε και έπαιζε και η ίδια,
τις «Μαριονέτες» του Λάκη Αποστολίδη, και συνέχισε με την εκπομπή «¶νθρωποι και κούκλες».

Ακολούθησαν πολλές τηλεοπτικές σειρές, θεατρικά έργα και ταινίες. Το θεατρικό της έργο «Σήμα κινδύνου», με θέμα τα ναρκωτικά, προτάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως εξαίρετο και διδακτικό θέαμα για τα σχολεία.

Ωστόσο οι σπουδές της (Νομική, Δραματική Σχολή –υπήρξε μαθήτρια του αείμνηστου
Πέλου Κατσέλη–, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τμήμα Κοινωνιολογίας) έγιναν αιτία να εργαστεί επί σειρά ετών σε διάφορες θέσεις, όπως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Marketing, σύμβουλος σε όμιλο επιχειρήσεων –εργασίες που της έκλεβαν πολύ χρόνο και δεν μπορούσε να αφοσιωθεί στη συγγραφή όσο θα ήθελε.

Τώρα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αίγινας και Κηφισιάς. Δεν είναι παντρεμένη. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Τα Κάστρα των Ονείρων, διακρίθηκε στην τελική δεκάδα στην κατηγορία «Ηρωίδα Έμπνευση» των Βραβείων Βιβλίου Public 2017. Το Ποτάμι της Φωτιάς είναι το τέταρτο βιβλίο της. 

Facebook: 'Ιρις Καλβά    Instagram: @iriskalba


Βιβλία του συγγραφέα στις εκδόσεις μας

Το Ποτάμι της Φωτιάς
Τιμή: € 13,30   € 11,97
Το Μυστικό Τάγμα
Τιμή: € 14,40   € 12,96
Στη Σκιά του Μπλε Φεγγαριού
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Τα Κάστρα των Ονείρων - Β' ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: € 12,00   € 9,60